Thursday, July 5, 2012

Jalan-jalan di masa cuti

Bosan?
Sunyi?
Sepi?
Tak berteman?

Alhamdulillah, syukur kpd Allah Taala. Masih diberi kesempatan utk meneruskan kehidupan di bumi yang fana ini. Selawat dan junjungan besar buat Rasulullah SAW. Di tengah kesibukan kota aku masih mampu meneruskan hidup dgn penuh tabah dan sabar. Nekad utk terus sabar menghadapi dugaan yg bakal mendatang.

Kali ini agak sibuk sikit sbb jadual kuliah padat. Then, byk program nak kena urus. Allahu Rabbi, moga dikuatkan iman yang lemah ini. Karnival kini mula melabuhkan tirainya. Aku diberi amanah utk mengurus pertandingan memancing, masakan rimba, pertandingan karaoke ibadah dan konsert. Dgr kata nak jemput kumpulan nasyid Far East dan Iwan (Penyanyi dangdut). Wallahualam. Budget disasarkan agak besar.

Apa pun, kali ni aku nak kongsi koleksi gambaq sepanjang aku menginap di rumah sahabat semaktab (kos sama tapi lain2 kelas). Dah lama nak update gambaq2 ni tapi xdak kesempatan. Niat nak mengaji kat Mahaad Tahfiz Darul Quran Wal Qiraat. Tp xdak rezeki sbb byk tenaga pengajarnya kursus. InsyaAllah bakal dilanjutkan cuti hujung tahun. Seminggu jugak aku duduk rmh kawan. Dah mcm keluarga dah. Moga ikatan terus kukuh.


Snap di sana sini:


Haa, mmg penat naik bukit ni. Semput!
Tempat perkuburan org cina


Dah sampai kat kawasan atas.
Pondok tuh tmpt rehat2


Hehe. Sempat saje nk posing.
Nak cium pokok ke ape


Inilah pemandangan dr atas.
So beautiful!


Inilah dia sahabat aku, Neruddin. Senyum sokmo!



Suka tgk background tuh.
Orgnya pun ok ape. Hehe


Tuh lah dia tokong cina kat belakang tuh.
Apa pun, moga ikatan ngan abg din kekal erat.


Anyway, seronok berada di Tuaran.
Dah mcm keluarga betul pulak dah.
Cuma aku kurg bersosial sbb x brpa biasa lg.
Apa pun, aku mendoakan semoga keluarga abg din terus dirahmati
dan diberkati oleh Allah SWT.
Terima kasih sbb jaga aku dgn baik selama seminggu.


10 comments:

  1. Memang best. Melihat keindahan alam ciptaanNya.

    ReplyDelete
  2. elaun masuk jalan sakan yer.hehehe awat tokong cina?
    takdak tempat lain ka.hehehe
    hurmmmm
    sem ni padat kan jadual

    ReplyDelete
  3. Elaun x masuk lg la. Yg ni msa cuti sem lalu lah. cuti 3 mggu tuh. Kan aku ada gtau nk p rumah kwn. Haa, ni lah dia. Mmg padat. Lemas aku nk p kuliah.

    ReplyDelete
  4. waa syoknya dia snap2 pic tu,heheh

    ReplyDelete
  5. Boleh tahan. Hehe. Sja ja snap sana sini. 1st time smpai kan.

    ReplyDelete
  6. X update lg. xdak bahan nak update.

    ReplyDelete
  7. haha update esemen ko..leh aku kopi

    ReplyDelete
  8. X dpt lg lah. Huhu. 3 mggu dh xdak apa2. Bosan.

    ReplyDelete